Mexx Summer Bliss Parfums

Een leuke bijkomer van de zomer is dat merken vaak met een speciale zomergeur op de markt komen. Ik pas mijn geuren altijd aan op het seizoen. Zo draag ik in de herfst en winter vooral zware en warme geuren. In de zomer vind ik het daar in tegen juist weer lekker om zoete en frisse geuren te dragen. Mexx lanceert dit jaar weer twee bijzondere limited edition geuren speciaal voor de zomer, en die deel ik vandaag met jullie!


Het leuke aan Mexx vind ik dat zij altijd met een geur voor hem en een geur voor haar op de markt komen. Hoewel mijn partner en ik onze parfum doorgaans niet op elkaar af stemmen zou je dat wél kunnen doen. 

Mexx introduceert met Summer Bliss de eerste geuren van het merk die je in de juiste stemming brengen. Geïnspireerd door zorgeloze zomermomenten, zijn de verfrissende bloemig-fruitige compositie voor haar en de aromatische melange voor hem ontworpen om je levensvreugde een boost te geven. Als primeur voor de massamarktgeuren bevatten de Summer Bliss geuren zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die je humeur helpen te verbeteren. Interne consumententests geven aan dat 88% van de vrouwen en 83% van de mannen het erover eens was dat Summer Bliss hen een goed gevoelt geeft. 

Nou, klinkt dat niet fantastisch? Tijd om te kijken of de geuren ook daadwerkelijk zo lekker zijn als dat ze klinken! Ik begin daarbij met Mexx Summer Bliss For Her.


Mexx Summer Bliss For Her is een verfrissende mix van fruitige en bloemige noten. Zelf ben ik altijd wat minder fan van bloemige geuren, en gelukkig ruik ik in deze geur hoofdzakelijk de fruitige noten. Deze worden zwoel ondersteund met de warme geur van vanille, sandelhout en musk. 

Topnoten: Nashipeer, bergamot, rode bes en verse munt.
Hartnoten: Sambacjasmijn, kamperfoelie en oranjebloesem
Basisnoten: Benzoïne, sandelhout, vanille en witte musk.

De noten die ik zelf het meeste terug ruik in deze geur zijn de peer, oranjebloesem, vanille en musk. De geur is lekker zoet, maar niet op een misselijkmakende manier. Doordat de basisnoten allemaal warme noten zijn wordt de geur alsmaar lekkerder naarmate je hem wat langer op je huid draagt. Deze warme geuren omarmen de zoete top- en hartnoten perfect. Een prima, fris geurtje voor de zomer. Hij is niet persé heel uitgesproken of onderscheidend, waardoor ik denk dat deze geur velen zal aanspreken.

Door met de geur voor mannen! Mannengeuren vind ik over het algemeen wat lastiger dan vrouwen geuren. Ik vind dat een geur echt bij een man moet passen. Zo heeft mijn partner bijvoorbeeld een vrij uitgesproken smaak wat betreft parfums, waardoor hij niet altijd alles even lekker vind.

Deze Mexx Summer Bliss For Him geur valt mij nochtans in positieve zin heel erg mee! Wanneer je hem opspuit is het een frisse, zoete citrusgeur. Citrus doet het bij mij altijd erg goed, en gelukkig is hij het daar altijd mee eens. De geur smelt samen met een handvol kruidige noten; vetiver, cederhout, patchouli en kaneel. Vooral die cederhout ruik je heel erg goed, en laat dat nou eens één van mijn favoriete geurnoten zijn.

Hoewel de geur dus vrij zoet is als je hem opspuit, wordt hij steeds lekkerder en vooral ook warmer. Het is geen geur die ik zelf voor mijn partner had uitgezocht als ik hem zo had geroken (puur omdat hij normaal voor sterkere, kruidigere geuren kiest), maar nu hij hem in zijn collectie heeft vind ik hem stiekem wel heel erg lekker.

Houd je partner (of broer, vader of opa) van zoete geuren met een warme ondertoon? Dan is dit het perfecte cadeautje. Ook een leuk cadeautje voor vaderdag, want de parfums van Mexx zijn heel erg betaalbaar! De flesjes zien er lekker vrolijk uit, dus hier kun je volgens mij niet snel de mist mee in gaan.

Dat waren ze; de nieuwe geuren van Mexx. Ik ben positief verrast en vind beide geurtjes erg geslaagd! 

Mexx Summer Bliss For Her Eau De Toilette - 40 ML - €25.99
Mexx Summer Bliss For Him Eau De Toilette - 50 ML - €25.99

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer. 

Geen opmerkingen