Unity Cosmetics Review


Vorige week kwam er een pakketje binnen van een voor mij onbekend merk. Ik heb het dan over Unity Cosmetics. Ik had al wel eens iets van dit merk voorbij zien komen, maar nog niet eerder de kans gehad om de producten ook daadwerkelijk uit te proberen. Ik mocht een viertal producten van dit merk ontvangen om te kunnen testen wat ik van de producten vind, en die deel ik vandaag met jullie!

Ik begin gelijk met mijn favoriete product; de blush. Ik ontving deze blush in de kleur 874 Rosy Brown. Zoals de naam het al zegt is dit een roze kleur met een bruine ondertoon. De blushes van Unity Cosmetics zijn hypoallergeen, parfumvrij én parabeenvrij en beloven een zachte gloed op de wangen.

In de verpakking is de kleur van de blush misschien wat heftig, maar eenmaal op je huid is het een prachtige oudroze tint. Die bruine ondertoon komt goed naar voren en daardoor geeft deze kleur ene hele natuurlijke look. Dat is iets wat ik zelf de laatste jaren steeds belangrijker ben gaan vinden; dat make-up er natuurlijk uitziet. Ondanks dat ik veel make-up draag wil ik niet dat dat zichtbaar is en vind ik het juist fijn als de producten goed mengen met mijn eigen huid.

Deze blush doet dat absoluut, want wat is het een mooi kleurtje! Mocht je de kleur iets intenser willen is hij goed op te bouwen, maar als je dat niet wilt is hij met één keer aanbrengen ook heel erg mooi.

De blush kun je bestellen voor €27.45, maar wat ik persoonlijk heel erg slim vind zijn de samples. Als je namelijk twijfelt over een kleur kun je via de website ook een sample bestellen voor €2.25. Zo weet je zeker dat de kleur helemaal naar je wens is voordat je een full size aanschaft. Ideaal!

Bij een make-up look kan een goede, fixerende poeder niet ontbreken. Ik poeder mijn foundation altijd graag af, of het nu winter of zomer is. Ik koos daarom voor de Matte Fixerende Poeder en koos daarbij voor de kleur 840 Medium.

Dit product is wederom hypoallergeen, parfumvrij en parabeenvrij. Daarnaast beschermt het product tegen UV straling en verzacht de verzorgende olie die is toegevoegd de huid.

Omdat ik in de lente/zomer altijd een iets donkerdere huid heb dan in de winter, koos ik voor de kleur 840 Medium. Deze kleur oogde in de verpakking wat donker, maar eenmaal op de huid sloot deze erg mooi aan bij de kleur van mijn huid. 

De poeder is wat aan de poederige kant, waardoor ik hem zelf met de kwast iets minder prettig vind aanbrengen. Met het bijgeleverde puffje daar in tegen brengt hij prima aan, alleen krijg je hierdoor een iets dikkere laag bovenop je foundation. Je kan dit natuurlijk wel weer iets verminderen door hierna nog even met de kwast over je huid te gaan. Al met al een prima poeder! Deze bestel je voor €28.45 óf je kunt ook hier weer een sample van aanschaffen om de beste kleur te kunnen kiezen.

Om de look af te kunnen maken was ik heel erg benieuwd naar de lipstick en lipliners van Unity Cosmetics. Ik koos voor de kleur lipstick die mij het mooiste leek; 135 Punch. Deze kleur zit tussen roze en rood in met wederom een bruine ondertoon. Een kleur die goed opvalt terwijl hij tegelijkertijd nog steeds heel erg natuurlijk oogt.

De lipstick oogt vrij mat wanneer je hem draagt, maar hij voelt alles behalve dat. De lipstick brengt soepel aan en voelt ook lekker hydraterend. Dit komt door de wonderboonolie die in dit product is toegevoegd. 

Lipstick - €18.95 of sample €3.75

Een lipstick combineer ik het liefste met een mooie lipliner, en daarvoor koos ik de kleur 47 Rust. Online is het natuurlijk altijd wat lastiger om kleuren te kiezen die goed bij elkaar passen, en daardoor is deze kleur ook iets te donker voor de combinatie met lipstick Punch.

Niet erg, want ik heb genoeg lipsticks die wél heel erg goed bij deze kleur lipliner passen. Deze lipliner is wederom lekker romig, goed gepigmenteerd en doet precies wat hij moet doen. Deze matcht ook perfect bij de populaire Faux lipstick van MAC. Zo draag ik hem momenteel het liefste gecombineerd!

Lipliner - €13.95 (of sample €2.75)

& dat waren ze; de producten van Unity die ik heb mogen proberen. Ik ben eigenlijk over alle vier de producten tevreden, maar mijn favoriet is toch wel de blush. Deze draag ik sinds ik hem heb elke dag!

Wat ik ook echt een groot pluspunt vind is de mogelijkheid om een sample te bestellen. Zo voorkom je echt miskopen óf je kan gewoon eens wat vaker afwisselen tussen bepaalde kleuren.

Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen.
Lees hier mijn disclaimer.

1 opmerking

  1. Ik ben dol op de natuurlijke gloed en prachtige tinten van de blush van Unity Cosmetics! Het is een onmisbaar product geworden in mijn dagelijkse make-up routine. 💖

    BeantwoordenVerwijderen